Cosmetische tandheelkunde
en Digital Smile Design

Tandartspraktijk Maura van den Winkel in de Pijp in Amsterdam

Tanden en kiezen spelen een belangrijke rol bij het uiterlijk. Daarom stellen mensen steeds vaker hogere eisen aan de esthetiek van hun tanden en kiezen.

Met witte vullingen, facings, kronen en bruggen, orthodontie, implantologie en bleken kun je veel veranderen aan de esthetiek van je gebit. Zo kan je de kleur en stand van je tanden veranderen. Ook missende elementen kunnen worden vervangen. Dit valt allemaal onder de noemer cosmetische tandheelkunde.

Welke behandelingen vallen onder cosmetische tandheelkunde en Digital Smile Design?

 • Witte vullingen

  De kleur van deze composietvulling wordt heel nauwkeurig afgestemd op je natuurlijke tandkleur. De witte vullingen zijn niet te onderscheiden van je tanden.

 • Facings

  Een facing is een dun schildje van porselein of composiet. Facings bieden een mooie oplossing voor kleine stand- en vormcorrecties.

 • Tanden bleken

  Door je tanden te bleken, kan de kleur van je gebit een aantal tinten lichter worden. Wij maken bleeklepels, die je zelf thuis kunt inbrengen.Deze methode is gegarandeerd veilig. De concentratie van de ingrediënten is wat lager. Je moet een bleeksessie vaker herhalen, maar het resultaat blijft langer.

 • Doorzichtige beugel - AirSmile Beugel

  Als je ontevreden bent over de stand van je tanden, kun je deze bijstellen met een beugel. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is.

 • Kronen en bruggen

  Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Je ziet en voelt geen verschil met de rest van je gebit, en je kunt er net zo goed mee kauwen, bijten.

 • Oude vullingen vervangen

  Amalgaamvullingen bevatten kwik, een giftige stof die je liever niet in je mond hebt. Steeds meer mensen laten hun amalgaamvullingen daarom vervangen door witte composiet vullingen. De composiet kleur wordt aangepast aan de kleur van je tanden zodat je de vullingen niet meer ziet. Composiet vullingen zijn esthetisch zeer fraai.

 • Implantologie - Implantaat

  Een missende tand of of kies kan vervangen worden met een kunstwortel. Implantaten zitten vast – net als je andere tanden en kiezen – en geven je het gevoel dat je dat je je eigen tanden en kiezen hebt.

Ik heb toch niet al die behandelingen nodig om mijn gebit te verfraaien?

Soms volstaat alleen het vervangen van oude verkleurde vullingen. Soms wordt gekozen voor een combinatie van meerdere behandelingen. De tandarts luistert naar jouw wensen, jij bent baas over jouw gebit.

Als je kiest voor meerdere behandelingen, kunnen deze gefaseerd worden ingepland. Zo kun je de kosten spreiden. Alles in een tijdsbestek dat voor jou prettig en haalbaar is.

Wat kan ik verwachten van cosmetische tandheelkunde en Digital Smile Design bij tandartspraktijk Maura van den Winkel?

STAP 1 – Eerst gaan we kijken wat nodig is om jouw gebit te verfraaien. Vanzelfsprekend houden we rekening met jouw wensen en financiën. Er komt altijd eerst een begroting en een behandelplan.

STAP 2 – De tandarts maakt orale foto’s, die worden bewerkt met Digital Smile Design. Dat is een computerprogramma waarin de tandarts de foto zo kan bewerken, zodat je kan zien hoe het beoogde resultaat eruit gaat zien.

STAP 3 – Als je akkoord bent met het beoogde resultaat, starten de behandelingen. Het is per persoon verschillend hoe lang dit duurt en hoeveel behandelingen nodig zijn. Je krijgt een behandelplan dat helemaal op jouw wensen wordt afgestemd.

Als je een afspraak wilt maken, bel dan naar:

020-6769636